Publicat la .

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a participat astăzi la inaugurarea Complexului Multifuncţional „TABITA”, din str. Plt. Maj. Marin Pazon nr. 2B.

Primăria Sectorului 3, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, a inaugurat Complexul Multifuncţional „TABITA” destinat persoanelor defavorizate social. Obiectivul înfiinţării acestui complex este dezvoltarea de servicii sociale şi medicale accesibile populaţiei Sectorului 3, în special persoanelor provenite din grupurile vulnerabile ale comunităţii.

„Este o plăcere pentru noi să inaugurăm astăzi un centru medical în sectorul 3, construit în parteneriat public-privat. Vorbim de servicii medicale oferite locuitorilor din sectorul 3, iar parteneriatul constă în faptul că, noi am pus la dispoziţie locaţia şi partenerii noştri de la Asociaţia „AHAVA” execută pentru locuitori servicii medicale gratuite. Interesul nostru este să atragem cât mai multe facilităţi medicale de acest gen. Sectorul 3 are doar două spitale, care nu sunt generaliste, în ciuda numărului mare de locuitori. Încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru a compensa această lipsă evidentă a facilităţilor de sănătate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„Această clinică este deschisă tuturor categoriilor de beneficiari începând de la cei fără venit, care nu au acces la servicii medicale, până la cei care au venituri reduse şi, deşi sunt asiguraţi, necesită proceduri medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, şi persoanele care au trimitere de la medicul de familie pot beneficia de aceste servicii medicale” a declarat directorul DGASPC Sector 3, Mihaela Ungureanu.

Complexul Multifuncţional „TABITA” se adresează locuitorilor Sectorului 3 fără venituri sau cu venituri reduse, neasiguraţi medical, persoanelor asigurate dar care necesită investigaţii/intervenţii nedecontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi care nu au posibilitatea de a acoperi costurile serviciilor medicale, precum şi celor care beneficiază de serviciile sociale din cadrul DGASPC Sector 3.

Serviciile oferite constau în consultaţii şi tratamente stomatologice, de cardiologie, ginecologie, oftalmologie şi medicină generală, medicină de familie şi ecografie. Aproximativ 900 de persoane vor beneficia gratuit de servicii stomatologice în limita a 800 de lei/beneficiar/an, iar 600 de pacienţi pot fi repartizaţi pe celelalte specialităţi medicale (50 de cazuri noi/lună).

Serviciile socio-medicale sunt asigurate în parteneriat cu Asociaţia „AHAVA” în baza unui acord de asociere. Asociaţia „AHAVA” are drept scop ajutorarea în domeniul sănătăţii a persoanelor defavorizate, fără posibilităţi financiare, cu risc crescut de marginalizare socială, fără locuinţă.

Complexul Multifuncţional „TABITA” funcţionează în regim de policlinică de luni până vineri, între orele 9.00-19.00.

Serviciul Relaţii Mass-media

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)