foto principala

Publicat la .

Primarul Robert Sorin Negoiță a efectuat, în perioada 8-10 aprilie, o vizită de lucru în Delegaţia Miguel Hidalgo din Districtul Federal Ciudad de Mexico.

În cadrul vizitei oficiale, primarul Robert Sorin Negoiţă şi omologul său,Victor Hugo Romo Guerra, au semnat o scrisoare de intenţie privind încheierea unui acord  de colaborare între Primăria Sectorului 3 şi Delegaţia Miguel Hidalgo. Colaborarea instituţională va viza domenii precum educaţia, cultura și dezvoltarea socială.

După semnarea documentului, primarul Robert Sorin Negoiţă a vizitat, împreună cu Victor Hugo Romo Guerra, mai multe obiective, aflate în construcţie, din Delegaţia Miguel Hidalgo. Printre acestea s-au numărat Casa „La Perulera”, care va fi refăcută de primăria omologă Miguel Hidalgo şi transformată în centru cultural, Grupo Carso – o construcţie modernă care include un complex comercial şi un teatru, dar și bulevardul Masaryk, pe care autorităţile locale mexicane vor să-l transforme în cea mai mare arteră comercială din America Latină.

De asemenea, Robert Sorin Negoiță a vizitat Şcoala Primară Republica de Rumania. Cu această ocazie primarul Sectorului 3 a donat unității de învățământ un tricolor nou și o stemă a României. Această școală a fost înființată în aceeași perioadă în care a fost deschisă și Școala nr. 22 „Mexic” din Sectorul 3. Tot în cadrul acestei vizite s-a stabilit ca elevii să participe la un concurs de cunoștințe despre România, iar câștigătorii vor fi invitați la București.

Un alt punct pe agenda primarului Sectorului 3 a fost întâlnirea cu şeful guvernului Districtului Federal Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera Espinosa. În cadrul întâlnirii s-a prezentat experienţa mexicană privind modalităţile moderne de asigurare a unei dezvoltări sustenabile a Capitalei, în special în ceea ce priveşte infrastructura urbană de transport public, s-a vorbit despre atragerea investiţiilor mexicane în Sectorul 3, dar şi despre stimularea şi facilitarea contactelor bilaterale între operatorii economici din Districtul Federal Ciudad de Mexico şi cei din Sectorul 3.

 „Sunt bucuros că am putut să vin în această vizită. Este un schimb de experienţă extrem de util. În cele două întâlniri, atât cu Victor Hugo Romo Guerra, cât şi cu Miguel Angel Mancera Espinosa, am atins în discuţie puncte comune de dezvoltare. Pentru noi este foarte important să învăţăm din experienţa altora, mai ales în ceea ce priveşte administrarea unor oraşe mari. Sperăm să dezvoltăm cât mai multe proiecte comune”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)