Concert extraordinar de Florii în parcul Titan

Publicat la .

Primăria Sectorului 3, prin intermediul Centrului Cultural Casa Artelor, a organizat în Duminica Floriilor (13 aprilie) un concert de muzică sacră în parcul Titan. Concertul a fost deschis, în prezenţa a peste 3000 de spectatori, cu două piese acapella în interpretarea corului catedralei Sf. Iosif. Spectacolul a reunit 400 de artişti ce au interpretat muzică religioasă ortodoxă, catolică şi de alte confesiuni.

Îmi face mare plăcere să fiu în această seară aici. Este un moment deosebit pentru că vom asculta muzică religioasă. Doresc să urez la mulți ani tuturor celor care serbează azi ziua de nume. Să avem împreună sărbători liniștite. Haideți să le mulțumim artiștilor care, în această seară, fac un efort deosebit să ne încânte cu un asemenea moment. Cu această ocazie, vreau să vă dau o veste foarte bună. Lucrăm la un proiect pentru a avea o sală de cultură în sectorul 3. Sunt hotărât ca anul viitor să avem în sectorul 3 o sală de spectacole care să fie suficient de mare încât să fie a doua din București după Sala Palatului, a declarat Robert Sorin Negoiţă, Primarul Sectorului 3.

„Primăria Sectorului 3, prin Centrul Cultural Casa Artelor, organizează primul concert din acest sezon. Nu întâmplător el are loc în seara de Florii, și de aceea voi începe prin a ura toate cele bune tuturor celor care au nume de flori. În această seară, pe scenă vor urca 400 de artiști care vor interpreta piese din repertoriul românesc și din repertoriul internațional, a declarat Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor.

Dintre artiştii care au urcat pe scenă îi amintim pe Irina Iordăchescu, Marcel Pavel,Vlad Miriţă şi Mediana Vlad, acompaniaţi de Corul Catedralei Sfântul Iosif, Orchestra VivArte – dirijor Tiberiu Oprea şi Corul Amicus. Aceştia au interpretat piese de muzică sacră din marea creaţie universală semnate de J.S. Bach, W.A.Mozart, A. Vivaldi, precum şi de compozitori români ca E. Humulescu sau P. Constantinescu.

De asemenea, în parcul Titan s-a deschis şi o expoziţie de icoane pe sticlă şi pictură cu tematică pascală, lucrările fiind realizate de copiii de la atelierul de arte plastice din cadrul programului socio-educativ „Pepiniera de talente” – ediţia a doua, dezvoltat în şcolile din Sectorul 3.

Conceptul şi regia evenimentului au fost semnate de Alice Barb – director Centrul Cultural Casa Artelor.

 

 

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)