Publicat la .

Am primit recent, din partea prestigioasei reviste „Forbes” România, un premiu care mă onorează şi care, cred, îi onorează pe toţi locuitorii atât ai sectorului 3, cât şi ai Capitalei. Este vorba despre premiul pentru cel mai verde sector al Bucureştiului.

Am interpretat acest premiu ca o dovadă că primăria lucrează cu adevărat pentru oameni. Acum câţiva ani, sectorul 3 era campionul parcărilor care mâncau din trotuare şi făceau să dispară arborii de pe marginea străzilor. Iată că lucrurile s-au schimbat vizibil.

Nu ştiu ce-a contat mai mult: igienizarea malurilor lacurilor, cele 150 de miniparcuri care au fost amenajate în ultimul an sau amenajarea marilor bulevarde cu margini verzi. Am promis, în campania electorală, că nu voi interveni asupra zonelor verzi, ci le voi extinde şi le voi îngriji. Faptul că m-am ţinut de cuvânt se vede acum.

Nu ne vom opri însă aici şi vom încerca să-i atragem pe locuitorii sectorului 3 spre marile parcuri, care vor fi decolmatate şi întărite. În Parcul Titan, vom construi un amfiteatru unde, în perioadele călduroase, vor putea fi urmărite spectacole de teatru şi de muzică sau festivaluri de film. Pentru cei care vor veni cu maşina personală, vom construi o parcare subterană. În Parcul ”Alexandru Ioan Cuza”, vom amenaja izvoarele de mare adâncime şi un sistem de distribuţie a apei.

Primăria Sectorului 3 nu lucrează pentru maşini. Primăria Sectorului 3 lucrează pentru oameni. Faptul că avem iarăşi un sector verde este, aşa cum am spus, o dovadă în acest sens.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)