Publicat la .

Locuitorii sectorului 3 au dreptul să ştie cum sunt folosiţi banii proveniţi din bugetul local. Pentru aceasta, am iniţiat un proces de informare publică. Orice cetăţean care doreşte să afle priorităţile Primăriei Sectorului 3 va avea acces la informaţii în cel mai scurt timp. Am făcut acest lucru nu doar pentru a respecta principiile transparenţei privind informarea cetăţenilor, ci şi pentru a oferi o bază de dezbatere asupra proiectelor sectorului 3. Primăria Sectorului 3 guvernează împreună cu locuitorii săi.

Am aprobat, anul acesta, un buget care urmăreşte ţinte clare, plecând de la anumite priorităţi. După cum este deja cunoscut, cel mai important proiect este reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 3. O sumă importantă din bugetul local a fost alocată în acest scop. Efortul bugetar este mare, dar avem de realizat un proiect ale cărui efecte vor fi simţite direct în viaţa locuitorilor sectorului 3.

O atenţie specială va fi acordată, şi în acest an, parcurilor Titan şi ”Alexandru Ioan Cuza”, care vor fi în continuare modernizate. Vom construi, în Parcul Titan, un amfiteatru pentru toţi iubitorii de spectacole din sectorul 3, dar şi din celelalte sectoare. Parcul va fi dotat şi cu o parcare subterană. Totodată, vom amenaja în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza” izvoarele de mare adâncime şi un sistem de înaltă calitate de distribuţie a apei. Malurile lacului din ambele parcuri vor fi decolmatate şi întărite.

S-a vorbit mult, în ultimii ani, despre sistemul after-school pentru elevi, dar baza materială pentru asigurarea procesului de educaţie este încă departe de-a fi asigurată. Vom amenaja de aceea mai multe clădiri funcţionale cu destinaţia after-school. De asemenea, pentru a creşte siguranţa elevilor aflaţi la şcoală, am decis să montăm în unităţile de învăţământ echipamente de supraveghere antiefracţie şi antiincendiu.

În 2014, vom avea, desigur, şi alte proiecte. Ele includ mai multe tipuri de programe sociale, între care reforma sistemului de protecţie a copilului, ajutoare pentru încălzire pentru veterani sau pentru elevi; de asemenea, investiţii pentru creşterea gradului de dotare a Poliţiei Locale cu tehnică şi aparatură specifică (staţii de emisie-recepţie, camere video exterioare, sistem informatic de supraveghere etc.). Toate informaţiile privind activitatea noastră vor fi oricând puse la dispoziţia celor interesaţi.

Pe lângă aceste proiecte (şi, de desigur, multe altele, nemenţionate aici), am încheiat sau vom încheia parteneriate public-privat menite să conducă la dezvoltarea sectorului 3. Dar despre aceste parteneriate, într-un editorial viitor.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

  • (will not be published)